Perberesit per 4-6 persona:
2 veze
1 gote kos
1 e 1/2 gote miell misri i bluar imet (masa ndryshon ne varesi te kosit, nese kosi eshte shume i holle shtojme masen e miellit)
3 luge vaj ulliri
1 luge kafeje fryres brumi
nje pike raki rrushi
30 gr gjalp ne temperature ambjenti
kripe
Per kremin e djathit:
100 gr djathe grek feta
disa luge kos grek
perime sipas deshires
Pergatitja:
rrahim gjalpin me vezen, vajin e ullirit dhe kosin. Perziejme miellin e misrit me fryresin e brumit.
E hedhim miellin e misrit, pak e nga pak, ne tasin ku kemi perberjen me veze, derisa te perftojme nje mase homogjene e te ngjashme me ate te petullave.
E rregullojme me kripe dhe e sperkatim me pak raki rrushi.
Lyejme taven e cupcakes me vaj ulliri dhe e mbushim me masen e dhalltures.
E pjekim ne furre ne temp. 180°C per rreth 25-30 minuta.
Nderkohe pergatisim kremin e djathit. Therrmojme djathin me ndihmen e nje piruni. I shtojme disa luge kos. I perziejme dhe mbushim me kete mase shiringen e kuzhines.
Kur cupcakes te jene ftohur, u eliminojme koren e siperfaqes dhe i lyejme me kremin e djathit.
I zbukurojme sipas deshires.
Une perdora domate, te verdhen e vezes se zier, te cilen e kalova tek shtypesja e hudhres, kastraveca, fete mishi te tymosur, rukola dhe djathe.
Une perdora domate, te verdhen e vezes se zier, te cilen e kalova tek shtypesja e hudhres, kastraveca, fete mishi te tymosur, rukola dhe djathe.
P.S.: ne vend te kremit te djathit te mesiperm, mund te perdorni krem philadelfia ose te kulloni disa here salcen e kosit derisa te arrije trashesine e duhur. Mendoj se me salce kosi shija duhet te jete akoma me e mire.
Miellin e misrit te bluar imet ne cfare gjuhe e gjen ne IT?
ReplyDeletene italisht quhet "crema di mais". eshte njesoj si ai qe perdoret per ballakumet
ReplyDelete