200-250 gr miell 00
rreth 100 gr kos
2 luge kafeje fryres brumi
kripe
vaj luledielli
Per mbushjen:
nje kungull
100 gr gjize (per ato qe jetojne ne Itali ricotta pugliese)
2-3 luge kos
kripe
piper
2 luge kafeje fryres brumi
kripe
vaj luledielli
Per mbushjen:
nje kungull
100 gr gjize (per ato qe jetojne ne Itali ricotta pugliese)
2-3 luge kos
kripe
piper
Pergatitja:
ne nje tas hedhim miellin dhe soden e bukes. I perziejme dhe pak e nga pak i shtojme kosin derisa te na formohet nje brume. Brumin e punojme qe te fitoje elasticitet dhe e ndajme ne dy topa.
E leme te pushoje per 30 minuta ne temperature ambjenti dhe hapim me okllai 2 pete me trashesi 1 cm.
Lyejme me vaj nje tepsi dhe shtrojme peten e pare.
Lyejme me vaj nje tepsi dhe shtrojme peten e pare.
Ne nje tas pergatisim mbushjen me gjize, kos dhe kungull te grire ne rende. I rregullojme me kripe dhe piper. E hedhim mbushjen mbi peten e lakrorit dhe i shtrojme siper peten e mbetur.
E lyejme siperfaqen e lakrorit me vaj dhe e pjekim ne furre ne temp. 180°C per afro 30 minuta.
Une e bera dje ne darke lakrorin. Doli shume i mire. Komplimente per blogun.
ReplyDeleteDel me te vertete shume i mire mgjthse eshte i trashe. ne fakt do te ishte me mire ta kisha quajtur torte e kripur me kunguj :) Flm
ReplyDelete