Shkruaj perberesin ...

Monday, August 22, 2011

Torte me kajsi, çokollate & amareta

Ky eshte nje post i publikuar automatikisht, kur tashme Ballakumja do te jete me pushime, prandaj pergjigjet per pyetjet mbi receten do te vijne pas 2 javesh.
Tung 




Perberesit per 4 persona:

50 gr miell
50 gr amareta
100 gr çokollate dark (70% kakao por sipas deshires mund te zgjidhni çokollate tjeter me % kakao me te ulet)
2 veze
75 gr gjalp
50 ml qumesht
75 gr sheqer pluhur
4 kajsi

Pergatitja:

ne nje tenxhere shkrijme ne banjomaria ose ne temperature zjarri shume te ulet çokollaten me gjalpin dhe pak e nga pak i shtojme qumeshtin.



Rrahim me rrahes elektrik te verdhat e vezeve me gjysmen e sheqerit pluhur derisa te zbardhen.



Veç rrahim edhe te bardhat e vezeve me gjysmen e mbetur te sheqerit.
I hedhim mases me te verdhen e vezes çokollaten e shkrire dhe pak e nga pak miellin e situr. Me pas i shtojme amaretat e grira ne mixer ose te shkermoqura me dore dhe ne fund te bardhat e vezeve.


I perziejme me delikatese dhe e hedhim masen ne nje tepsi te lyer me gjalp dhe miell.
Rendisim mbi siperfaqen e tortes kajsite e prera pergjysem dhe e pjekim ne temp. 180°C per rreth 45 minuta ose derisa torta te rezultoje e pjekur pas proves se kruajteses se dhembeve. 
Para se ta servirim e sperkatim me sheqer pluhur.
Gjak e dhjame :D


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...