Sot kemi nje guest-post. E dini ç'eshte nje guest post? Eshte receta e shkruar nga dikush tjeter qe nuk eshte administratori i blogut. Pas recetes se mishit me patate se mikes sime, Ketes, nuk mund te mos ju jipja receten e specave te marinuara te Manueles. I kerkova Manueles te ma shkruante dhe ajo u tregua aq sjellshme sa bashke me receten e specave me nisi edhe receten e kungujve te mbushur (por per kete te fundit duhet te prisni derisa ta gatuaje).
Speca te marinuara
Perberesit per 12 persona:
6 speca (te kuq, te gjelber, te verdhe)
2 luge gjelle uthull balsamike
2 luge gjelle vere e bardhe
6 luge vaj ulliri3 thelba hudher
kripepiper
borzilok sipas deshires
Pergatitja:ne nje tepsi, ne te cilen kemi shtruar leter alumini, rendisim specat. I pjekim ne furre per 30 minuta ne temperaturen 225°C ose derisa lekure e tyre te rezultoje e nxire dhe lehtesisht e heqshme. I mbeshtjellim me nje pecete te njome dhe u heqim lekuren.
Pergatisim nje dressing: rrahim hudhren e grire imet me vajin, veren e bardhe, uthullen balsamike, kripen e piperin. Ua hedhim specave dhe i vendosim ne frigorifer per disa ore derisa te thithin aromat.
Pergatisim nje dressing: rrahim hudhren e grire imet me vajin, veren e bardhe, uthullen balsamike, kripen e piperin. Ua hedhim specave dhe i vendosim ne frigorifer per disa ore derisa te thithin aromat.
Sugjerimi i perkthyesit: nese deshironi mund t'i shtoni ca kaperi dhe te zevendesoni borzilokun me majdanozin :)
No comments:
Post a Comment