Shkruaj perberesin ...

Saturday, May 21, 2011

Gazpaç


Perberesit per nje person: 
10 kokrra domate te vogla te kuqe
1 gjethe borzilok
2 mente
1 thelb hudher 
nje maje luge sheqer
1 spec djeges
raki
nje maje luge miell
vaj ulliri extravergine
1 fete buke




Pergatitja: 
u bejme nje kryq domateve dhe i veme te marrin nje vale ne uje te kripur. Me pas i kalojme ne kullesen qe i redukton ne salce dhe lengun qe perftojme e rivendosim ne zjarr bashke me borzilokun, menten, nje luge raki, hudhren e shtypur, nje spec djeges dhe pak kripe e sheqer. E leme tenxheren 10 minuta ne zjarr mesatar dhe me pas e kullojme perseri me kullese ne menyre qe te eliminojme hudhren dhe erezat. Tresim ne pak uje nje maje luge miell dhe ia shtojme domateve. I kaurdisim me tel kuzhine ne menyre qe te mos formohen toptha. E leme tenxheren ne zjarr te ulet akoma edhe 10 minuta dhe nderkohe nxehim pak vaj ulliri ne nje tigan. Presim buken ne kubike te vegjel dhe e skuqim ne vaj. 
E servirim lengun e domates me kubiket e bukes se skuqur. 
Per ta kompletuar antipasten bera:
qofte alla shqiptarçe, 
skuqa ne nje tigan antiaderent feta domateje dhe hudhre, te cilat me pas i kriposa dhe i sperkata me vaj ulliri extravergine, 
preva djathin philadelfia ne kubike te vegjel dhe e leva me hudher gjapri te prere imet
preva kastravecin ne kubike te vegjel dhe i dhashe shije duke e sperkatur me nje dressing me vaj ulliri, kripe, uthull vere dhe fara kopre.

P.S.: dje lexova receten e supes se gatuar nga Yummania dhe meqe kisha disa domate te kuqe ne frigorifer, qe po ulerinin "MESHIRE", mendova ta gatuaj por, sapo i vura domatet ne uje u kujtova qe s'kisha me pana...prandaj optova per nje gazpacho alla shqiptarçe...Jam shume e kenaqur me rezultatin por edhe supa e Yummanise ishte shume ndjellese.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...