30 gr gjalp
1 gote shtalpe ose pana kuzhine
djathe i grire parmigiano reggiano ose kaçkavall
kripe
piper
Pergatitja:
i japim nje vale finokeve ne uje me kripe. I kullojme, i thajme dhe me pas i presim ne feta te holla. Ne nje tigan shkrijme gjalpin dhe i shtojme finoket qe te skuqen. I kaurdisim dhe i mbulojme me feta mocarele. Me pas i sperkatim me majdanoz te grire. Ne nje tas rrahim vezet me shtalpen, djathin e grire, kripen dhe piperin dhe e hedhim kete perberje mbi finoket. I vendosim ne furre te piqen ne temperaturen 160°C dhe sapo siperfaqja te marre ngjyre i nxjerrim dhe i sherbejme menjehere.
Gjak e dhjame :D
Gjak e dhjame :D
pershendetje ballakume
ReplyDeletesa e zbulova blogun tend na more ne qafe me keto receta.
nje pyetje kisha a mun te ma thuash ca eshte finoke ne anglisht te lutem
Pershendetje dhe flm.
ReplyDeleteAth finoket ne anglisht quhen fennel.