Shkruaj perberesin ...

Saturday, May 21, 2011

Strudel meeee......shpargull, sigurisht!!!! :))))



 Perberesit per 6 persona:
300 gr miell 00
1 veze
100 ml shtalpe
1 kg shpargull
200 gr djathe i bute (psh crescenza) ose gjize
150 gr proshute ne feta
50 gr stika pishe
50 gr buke e grire
100 gr djathe grana padano ose kaçkavall i grire
vaj ulliri
qumesht
kripe
piper
arre moskat



Pergatitja:
hedhim miellin ne nje tas dhe i shtojme pak kripe, nje veze, 3 luge vaj ulliri, gjysem gote uje. I punojme me duar derisa te perftojme nje brume te ngjashem me brumin e byrekut. E mbeshtjellim brumin me nje qese dhe e leme te pushoje per rreth 1 ore.
Nderkohe nxehim ne tigan pak vaj ulliri dhe skuqim stikat e pishes dhe buken e grire.
Ne nje tas hedhim djathin e bute, shtalpen, djathin e grire, kripe, piper, arre moskat dhe i perziejme.
I japim nje vale shpargujve ne uje me kripe per rreth 5 minuta. I kullojme dhe i hedhim menjehere ne nje tas me uje me akull. 
Hollojme brumin me okllai derisa te behet nje pete, jo shume e holle, dhe fillojme mbushjen e strudelit. Sperkatim siperfaqen e petes me stikat e pishes dhe buken e grire. Shtrojme me pas fetat e proshutes, i hedhim kremin me shtalpe dhe djathera dhe ne fund radhisim shpargujt. E rrotullojme peten dhe e vendosim ne nje tepsi te lyer me vaj ulliri. Lyejme siperfaqen e strudelit me qumesht dhe e pjekim ne furre te ngrohur paraprakisht, ne temperaturen 200°C per rreth 40-45 minuta. Pasi ta kemi nxjerre nga furra e leme te ftohet dhe me pas e presim ne feta. 

Gjak e dhjame :D  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...