Perberesit:
1 porcion purè patatesh
1 wuerstel
50 gr djathe emmenthal
1 veze
50 gr djathe parmigiano reggiano i grire ose kaçkavall
gjalp
qumesht
arre moskat
kripe
bajame te grira ne feta
Pergatitja:
fillimisht pergatisim purene e patateve sipas tregimeve qe permban kutia por, e bejme me te trashe - zvogelojme masat e ujit dhe qumeshtit - dhe e leme te ftohet.
Presim ne kubike te vegjel wuerstelin dhe djathin emmenthal dhe ia hedhim purese. I shtojme gjithashtu nje veze, djathe te grire parmigiano reggiano, pak arre moskat dhe kripe. E perziejme me luge. Lyejme nje tepsi me gjalp dhe me duar te lagura formojme iriqin. Ngulim fetat e bajameve qe te duken si gjemba dhe me dy ullinj te zi ose karafila bejme syte. E pjekim ne furre per 10 minuta ne temperature 180°C dhe para se ta sherbejme e leme te ftohet.
Tamam-tamam s'duket shume si iriq por sime bije i pelqeu shume :)
No comments:
Post a Comment