Shkruaj perberesin ...

Friday, May 6, 2011

Receta per fingerfood party

Me keto receta shume te thjeshte hap kategorine e "Fingerfood". Fingerfood, siç edhe termi ne anglisht e shpjegon qarte, eshte nje menyre te ngreni me duar. Porcionet e servirura jane ne formate shume te vogla pikerisht qe te ftuarit te mund ti marrin me duar, me shkopa plastike ose me kruajtesedhembesh. Zakonisht fingerfood party organizohen me raste ditelindjesh, dasmash, apo festa ndermarrjesh por, une kam provuar disa here te organizoj darka te tilla ne shtepine time dhe kane dalur me sukses. Kjo ndodh sepse te ftuarit ndjehen me te lirshem dhe mund te shijojne çfare u pelqen pa u ndjere te detyruar t'i provojne te gjitha.

Buke me patè pule
Perberesit:
per 2 gjoksa pule
3 ose 4 thelba hudher
1 grusht arra te thyera
buke e thate
2 luge vaj ulliri

1 luge kafeje ose me pak spec djeges
kripe
piper
djathe mascarpone (sipas deshires)

Pergatitja:
ziejme gjoksin e pules. Ne lengun qe leshon veme copat e bukes te zbuten. Pastaj i shtrydhim dhe i hedhim ne mixer bashke me gjoksin e pules te prere ne copa te vogla, pak leng, arrat, vajin e ullirit, hudhren, specin djeges, kripen dhe piperin. I mixojme derisa te perftojme nje krem. Sipas deshires mund t'i shtojme edhe mascarpone. Thekim disa feta buke dhe i lyejme me patène e pules. I dekorojme me arra dhe i servirim.




Pako specash
Perberesit:
speca te kuq 
djathe philadelfia ose tip tjeter i bute me ereza Provence (majdanoz, trumez, rozmarine, borzilok etj.)
hudhra
vaj ulliri extravergine
hudher gjarpri

Pergatitja:
ne nje tepsi vendosim specat e kuq. I kriposim dhe i sperkatim me pak vaj ulliri. I vendosim ne furre te piqen. Me pas i leme te ftohen.
Nderkohe pergatisim djathin me ereza. I grijme erezat shume holle dhe ia shtojme djathit. I perziejme mire e mire dhe i leme menjane.
Ne nje tenxhere me uje te vluar hedhim per pak sekonda hudhren e gjarprit. Pasi ta kullojme e hedhim ne nje tas me uje te akullt.
U heqim lekuren specave dhe i presim ne shirita te trashe. Lyejme shiritat e specave me djathin me ereza dhe i rrotullojme duke i dhene formen si ne foto. I lidhim pakot me hudhren e gjarprit.
Ne nje tas grijme hudhren, i shtojme pak kripe, vaj ulliri extravergine, piper dhe i perziejme. Kete perberje ia shtojme specave. I leme ne frigorifer per rreth 4 ore dhe me pas i servirim.


Sallate ne tasa prej polente
Perberesit:
polenta ose llape misri
sallate mikse
rukola
spinaq
mozzarella
ullinj te gjelber
vaj ulliri extravergine
piper
kripe

Pergatitja:
filimisht pergatisim polenten. I hedhim kripe dhe vaj. E kaurdisim mire dhe mbushim me te disa tasa te vegjel nga ato te cupcake. I veme ne furre per 10 minuta ne temperaturen 200°C. Me pas i heqim nga furra dhe me ane te nje luge te vogel kafeje formojme tasat. 
Ne nje tas hedhim sallaten mikse, spinaqin e fresket, rukolan, ullinj te gjelber dhe mozzarella. I perziejme dhe i japim shije me nje dressing me kripe, vaj ulliri dhe piper te zi. Mbushim me sallate tasat prej polente dhe i servirim. 





Ne nje fingerfood party mund te serviren gjithashtu edhe buke me dhjame derri dhe piper, buke me proshute dhe majoneze, qofte alla shqiptarçe apo edhe pica. E rendesishme eshte qe te serviren ne formate te vogla sa 1 ose 2 kafshata. Kjo vlen edhe per emblesirat.








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...