Shkruaj perberesin ...

Wednesday, May 18, 2011

Torta me arra, molle dhe karrota

Perberesit per 4-6 veta: 
75 gr gjalp ne temperaturen e ambjentit
100 gr sheqer  nga ai qe ne italisht quhet "zucchero di canna"
nje çerek gote qumesht
50 gr karrota
25 gr molle
2 veze 
100 gr miell 
25 gr sode buke 
50 gr arra te grira
kanelle
shtalpe ose pana per embelsira



Pergatitja: 
fillimisht grijme me rende karrotat dhe mollen. Ne nje tas rrahim me rrahes elektrik gjalpin me sheqerin, miellin, soden e bukes, vezet dhe qumeshtin derisa te perftojme nje mase homogjene. Kesaj mase i shtojme karrotat, mollet dhe arrat e grira. 

Lyejme nje forme torte me gjalp dhe miell dhe hedhim ne te perberjen e mesiperme. E pjekim ne furre ne temperaturen 180°C per 40 minuta. Pasi te kete kaluar kjo kohe e nxjerrim nga furra dhe e leme te ftohet. Me pas e permbysim ne pjatance dhe e dekorojme me shtalpe te rrahur me sheqer dhe arra te qeruara. E sperkatim me kanelle dhe e sherbejme. 
Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...