Perberesit per 4-6 veta:
75 gr gjalp ne temperaturen e ambjentit
100 gr sheqer nga ai qe ne italisht quhet "zucchero di canna"
nje çerek gote qumesht
50 gr karrota
25 gr molle
2 veze
100 gr miell
25 gr sode buke
50 gr arra te grira
kanelle
shtalpe ose pana per embelsira
Pergatitja:
fillimisht grijme me rende karrotat dhe mollen. Ne nje tas rrahim me rrahes elektrik gjalpin me sheqerin, miellin, soden e bukes, vezet dhe qumeshtin derisa te perftojme nje mase homogjene. Kesaj mase i shtojme karrotat, mollet dhe arrat e grira.
Lyejme nje forme torte me gjalp dhe miell dhe hedhim ne te perberjen e mesiperme. E pjekim ne furre ne temperaturen 180°C per 40 minuta. Pasi te kete kaluar kjo kohe e nxjerrim nga furra dhe e leme te ftohet. Me pas e permbysim ne pjatance dhe e dekorojme me shtalpe te rrahur me sheqer dhe arra te qeruara. E sperkatim me kanelle dhe e sherbejme.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment