Perberesit per 4 persona:
4 fileto merluc
1 tufe majdanoz
40 gr stika pishe
4 domate te thara
100 gr buke e grire
2 thelbinj hudher
miell
40 gr djathe percorino ose kaçkavall
1 veze
nje gote qumesht
kripe
piper
Pergatitja:
ne nje tigan nxehim pak vaj ulliri dhe skuqim stikat e pishes. Pasi te jene skuqur i vendosim mbi leter thithese qe te eliminojme vajin e tepert. Grijme ne mixer stikat e pishes bashke me domatet e thara, majdanozin dhe hudhren. I hedhim djathin pecorino ose kaçkavall dhe buken e grire dhe i perziejme.
Merlucin e ndajme ne fileto dhe me ane te nje pince kuzhine i heqim halat. I lajme filetot dhe i thajme me leter kuzhine.
Ne nje tas rrahim me tel 1 veze, 1 luge miell, nje gote qumesht, pak kripe dhe piper derisa te perftojme nje krem.
Lyejme me vaj ulliri nje tave dhe vendosim mbi te filetot e merlucit. I lyejme disa here me kremin e mesiperm dhe i mbulojme me pergatitjen qe kemi ne mixer. Ushtrojme pak force ne menyre qe permbatja aromatike te thithet nga filetot. I pjekim per 20 minuta ne nje furre te nxehur paraprakisht ne temperaturen 180°C.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment