Keto jane receta qe çdo amvise shqiptare i njeh por, po te bashkohen bashke na japin nje recete te denje per t'u publikuar ne revistat e Haute Cuisine :)
Perberesit per 2 persona:
pete byreku
500 gr mish qingji, tul
2 qepe te thate
pistil
djathe kaçkavall ose
pecorino sardo
pecorino sardo
vaj ulliri
kripe
piper
Pergatitja:
formojme nje brume byreku me miell, uje dhe kripe. E punojme derisa te perftoje elasticitet dhe e leme te pushoje.
Nderkohe merremi me pergatitjen e taves me pistil. Qerojme qepet e thata dhe i presin ne feta. Presim ne kubike jo shume te vegjel tulin e qingjit. Vendosim ne zjarr nje tenxhere me vaj ulliri dhe veme qepet dhe tulin e mishit te skuqen. I rregullojme me kripe. Me pas i shuajme me uje dhe sapo te filloje te vloje i shtojme orizin.
Ne nje tenxhere me uje vendosim pistilin qe te shperbehet.
Ia hedhim mishit dhe e ulim temperaturen e zjarrit. Kur mishi te jete zier e heqim nga zjarri dhe e peperosim.
Nderkohe merremi me pergatitjen e taves me pistil. Qerojme qepet e thata dhe i presin ne feta. Presim ne kubike jo shume te vegjel tulin e qingjit. Vendosim ne zjarr nje tenxhere me vaj ulliri dhe veme qepet dhe tulin e mishit te skuqen. I rregullojme me kripe. Me pas i shuajme me uje dhe sapo te filloje te vloje i shtojme orizin.
Ne nje tenxhere me uje vendosim pistilin qe te shperbehet.
Ia hedhim mishit dhe e ulim temperaturen e zjarrit. Kur mishi te jete zier e heqim nga zjarri dhe e peperosim.
Hapim me okllai petat e brumit. Vendosim ne mes tyre nje fete djathi kaçkavall ose pecorino dhe mbi te shtrojme mishin me pistil. E palosim peten duke formuar nje pako, te cilen e lidhim me hudher gjarpri.
E pjekim ne furre ne temperature 220 °C derisa siperfaqja te marri ngjyren e florinjte. E sherbejme te ngrohte te shoqeruar me sallate dhe domate, te sperkatura me nje dressing me vaj ulliri, uthull balsamike, koper dhe hudher gjarpri.
Gjak e dhjame :D
E pjekim ne furre ne temperature 220 °C derisa siperfaqja te marri ngjyren e florinjte. E sherbejme te ngrohte te shoqeruar me sallate dhe domate, te sperkatura me nje dressing me vaj ulliri, uthull balsamike, koper dhe hudher gjarpri.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment