Shkruaj perberesin ...

Sunday, June 12, 2011

Pako me mish qingji ne pistil dhe djathe pecorino

Keto jane receta qe çdo amvise shqiptare i njeh por, po te bashkohen bashke na japin nje recete te denje per t'u publikuar ne revistat e Haute Cuisine :)







Perberesit per 2 persona:


pete byreku
500 gr mish qingji, tul
2 qepe te thate
pistil 
djathe kaçkavall ose 
pecorino sardo
vaj ulliri
kripe
piper
hudher gjarpri
2 luge leng domatesh
20 gr oriz



Pergatitja: 
formojme nje brume byreku me miell, uje dhe kripe. E punojme derisa te perftoje elasticitet dhe e leme te pushoje.
Nderkohe merremi me pergatitjen e taves me pistil. Qerojme qepet e thata dhe i presin ne feta. Presim ne kubike jo shume te vegjel tulin e qingjit. Vendosim ne zjarr nje tenxhere me vaj ulliri dhe veme qepet dhe tulin e mishit te skuqen. I rregullojme me kripe. Me pas i shuajme me uje dhe sapo te filloje te vloje i shtojme orizin. 
Ne nje tenxhere me uje vendosim pistilin qe te shperbehet. 
Ia hedhim mishit dhe e ulim temperaturen e zjarrit. Kur mishi te jete zier e heqim nga zjarri dhe e peperosim.
Hapim me okllai petat e brumit. Vendosim ne mes tyre nje fete djathi kaçkavall ose pecorino dhe mbi te shtrojme mishin me pistil. E palosim peten duke formuar nje pako, te cilen e lidhim me hudher gjarpri. 



E pjekim ne furre ne temperature 220 °C derisa siperfaqja te marri ngjyren e florinjte. E sherbejme te ngrohte te shoqeruar me sallate dhe domate, te sperkatura me nje dressing me vaj ulliri, uthull balsamike, koper dhe hudher gjarpri. 

Gjak e dhjame :D


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...