Perberesit per nje tepsi me diameter 21 cm:
1 tufe bishta qepe te njoma
2 veze
2 filxhana miell misri i bluar imet (ne italisht quhet crema di mais)
1 filxhan miell 00
1 filxhan miell 00
1 filxhan kos
1 luge fryres brumi
gjalp
gjalp
vaj ulliri
koper, majdanoz sipas deshires
kripe
raki
Pergatitja:
grijme trashe qepet e njoma dhe u hedhim kripe. I shtypim me duar duke ushtruar force derisa qepet te zbuten. Me pas u hedhim vezet, kosin, 3 luge vaj ulliri, 2 miellrat, erezat e grira imet dhe i sperkatim me pak raki. I perziejme me luge druri. Brumi qe formohet duhet te kete konsistencen e brumit te petullave, prandaj nese e shikoni qe eshte i forte, shtojini kos.
Lyejme me vaj ulliri nje tepsi dhe e hedhim perberjen e mesiperme. E sperkatim me gjalp dhe e fusim ne furre te ngrohur paraprakisht ne temp. 220°C per rreth gjysem ose derisa siperfaqja te rezultoje e pjekur. E sherbejme te ngrohte te shoqeruar me djathe te bardhe ose dhalle.
Lyejme me vaj ulliri nje tepsi dhe e hedhim perberjen e mesiperme. E sperkatim me gjalp dhe e fusim ne furre te ngrohur paraprakisht ne temp. 220°C per rreth gjysem ose derisa siperfaqja te rezultoje e pjekur. E sherbejme te ngrohte te shoqeruar me djathe te bardhe ose dhalle.
Gjak e dhjame :D
Ciao cara!
ReplyDeleteHeren e fundit qe kam ngrene kete pjate kisha 14 vjec,e bente gjushja ime nga ana e babait,ajo e bente me lakra te egra e radhiqe,e mbrekullueshme :)sot e bera dhe une por me pras sepse me qepen e njome nuk shkoj shume dakort :))te falenderoj nga zemra ,sepse gjyshja nuk jeton me dhe receten nuk e dija..tani qe kam gjetur do kaloj shpesh!
Mirela
e boni plaka na knoqi i holli ene voj ullini na ka njit mooo
ReplyDelete