Shkruaj perberesin ...

Saturday, June 25, 2011

Makarona me karkaleca deti, te aromatizuar me limon dhe bar blete

Perberesit:

400 gr makarona te tipit tagliolini
1 limon Bio, i patrajtuar
200 gr pana
5-6 gjethe bar blete
400 gr karkaleca deti te medhenj
1 qepe e njome
kripe
piper
vaj ulliri




Pergatitja:

skuqim te bardhen e qepes ne nje tigan me vaj ulliri. I shtojme karkalecat e pastruar dhe i shuajme me pak leng limoni dhe uje. I shtojme gjithashtu edhe gjethet e barit te bletes. Kur uji te kete shteruar i shtojme panen dhe lekuren e limonit te grire. 


 
 Ziejme ne nje tenxhere me uje te kripur makaronat. I kullojme dhe i vendosim ne nje pjatance. 

U hedhim salcen pa karkalecat, te cilet do t'i perdorim per dekorimin e pjates.
Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...