Shkruaj perberesin ...

Thursday, June 30, 2011

2 receta me lulet e kungullit

Lule kungulli te mbushura ne furre (recete nga libri i Antonella Clerici)

Perberesit:
10 lule kungulli
pak majorana (termi eshte ne latinisht pasi ne shqip nuk di te kete nje emer specifik. Eshte nje bime qe i perket familjes se rigonit, por ka nje shije me delikate se rigoni)
1 hudher
100 gr djathe qe shkrihet, psh. fontina
150 gr oriz
3 kunguj
leng perimesh
kripe
piper

Pergatitja:

fillimisht pergatisim orizin sipas recetes se pilafit. Per çdo filxhan oriz, hedhim ne tenxhere 2 filxhana leng perimesh (ose uje me koncentrat lengu perimesh), derisa te zihet dhe ta thithi te gjithe lengun.
Ne nje tigan skuqim ne vaj ulliri hudhren dhe kungujt, te cilet i kemi prere ne kubike te vegjel. 
Perziejme ne nje tas orizin me kungujt e skuqur. I rregullojme me kripe, piper dhe me majorana te grire imet.
U heqim pistilin luleve te kungullit dhe i mbushim me pergatitjen e mesiperme. I vendosim nga nje cope djathe ne mes dhe i mbyllim. Lyejme nje tave me vaj ulliri dhe rendisim lulet e kungullit. I sperkatim me vaj ulliri dhe i pjekim ne furre ne temp. 180°C per rreth 10 minuta. I sherbejme menjehere.






Lule kungulli te skuqura

Perberesit:

200 gr miell 00
10 gr maje birre
3 luge vaj kikirikesh
2 gota e gjysem uje i vaket
2 te bardha vezesh

Pergatitja:

sitim miellin ne nje tas. I shtojme vajin e kikirikeve, ujin, ne te cilin kemi tretur majen e birres dhe i rrahim derisa perberesit homogjenizohen.
E mbulojme tasin dhe e leme menjane derisa te fryhet.
Me pas rrahim te bardhat e vezeve. Ia shtojme perberjes se mesiperme. I perziejme me delikatese dhe i rregullojme me kripe.
Mbushim lulet e kungullit me djathe ose mozzarella, proshute, sardele etj.. Une i mbusha me mozzarella dhe shume pak majorana.
Lyejme me perberjen e mesiperme lulet e kungullit dhe i skuqim ne vaj kikiriku (Vaji duhet te jete shume i nxehte dhe lulet e kungullit duhet te mbulohen nga vaji).
Me kete lloj pergatitje mund te skuqen per perime te tjera si karrota, kunguj apo edhe fruta.


Gjak e dhjame :D






2 comments:

  1. Ballakume, maggiorana eshte manxurane ne shqip. Ca kam hequr per te gjetur perkthimin dhe perfundimisht e gjeta ne nje mini fjalor botanike :)
    Recetat shume te shijshme, megjithese ku jam une nuk i gjej askund lulet e kungullit :S

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...