Shkruaj perberesin ...

Wednesday, June 29, 2011

Torte me patate dhe kos

Ora 8:00. Hap zyren. Ulem ne poltrone dhe ndersa kompjuteri ndizet bej planin e dites, qe perfshin edhe "çte gatuaj per darke". 
Mbyll syte dhe mundohem te imagjinoj aromat e perberesve e si mund te shkojne me njeri-tjetrin. Mund te them qe nder vite aftesia per t'i lidhur e nderthurur eshte permiresuar por, s'jane aspak sporadike rastet kur pjatat perfundojne ne koshin e plehrave organike, te shoqeruara me protesta turmash te uritura.
Megjithate kam arritur ne konkluzionin qe, mengjesi eshte vakti ideal per te shpikur receta ideale si kjo qe po ju jap sot :)    

Torte me patate dhe kos

Perberesit per 4 persona:

5 patate
150 gr djathe e bardhe ose Feta greke
150 gr kos
0,5 gr shafran
1 veze
koper
kripe
piper


Pergatitja:

ndezim furren ne temp. 200°C.
Ne nje tas therrmojme djathin. I shtojme kosin, shafranin e holluar ne 1 luge uje, vezen dhe kopren. I kaurdisim. I rregullojme me kripe dhe piper.
Shtrojme nje tave me leter pjekjeje ose e lyejme me gjalp.
Presim ne feta te holla patatet dhe i shtrojme ne tave si ne foto. I lyejme me vaj dhe i sperkatim me kripe.
U hedhim siper gjysmen e perberjes me djathe. Shtrojme nje shtrese tjeter me patate dhe e perfundojme me perberjen me djathe.
E mbeshtjellim taven me leter alumini dhe e pjekim ne furre ne temp. 200° per rreth gjysem ore. 10 minutat e fundit e heqim letren ne menyre qe siperfaqja te marri ngyren e bukur te pjekjes.
E servirim te vaket. 
Gjak e dhjame :D



1 comment:

  1. Do ta pregatis sot ne dreke kete receten te shoh si do me dali :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...