Shkruaj perberesin ...

Tuesday, July 26, 2011

Supe me pule




Perberesit per 6 persona:

1 kg pule e plote ose vetem kofsha dhe krahe
2 karrota
1 dege selino
1 pras
1 luge gjelle miell
50 gr gjalp
1 veze
kripe
djathe parmigiano reggiano ose pecorino i grire  
nje luge raki rrushi
6 kokrra piperi te plota

Pergatitja:
ne nje tenxhere me 1,5 l uje hedhim pulen, 2 karrotat e qeruara dhe te prera pergjysem, degen e selinos, prasin e prere pergjysem dhe 6 kokrra piperi te plota. I ziejme per gati 1 ore e gjysem ne zjarr mesatar. 
Me pas e filtrojme lengun ne nje tenxhere te paster. 
E ndajme pulen ne copa te vogla. 
Ne nje tigan shkrijme gjalpin dhe skuqim ne te nje luge miell. Kur te ndryshoje ngjyre i shtojme nje garuzhde leng pule. E kaurdisim qe te mos formohen toptha. Sapo lengu te kete shteruar i shtojme edhe nje garuzhde tjeter me leng.
Se fundmi i shtojme nje luge raki rrushi dhe e hedhim ne tenxheren ku kemi lengun e pules. 
I japim nje vale per rreth 10 minuta. 
Ne nje tas rrahim vezen me pak leng pule jo shume te nxehte. Sdq duhet rrahur shpejt qe veza te mos pritet! 
Ia hedhim vezen supes duke e kaurdisur dhe e  vendosim tenxheren ne zjarr shume te ulet per rreth 1 minute, derisa veza te gatuhet.
E sherbejme te ngrohte, te sperkatur me djathe parmigiano reggiano ose pecorino romano te grire. Ose ne rast se e doni pak te athet mund te eliminoni djathin dhe t'i jepni shije me leng limoni.
Gjak e dhjame :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...