Sikur ta kisha afer do te shkoja çdo fundjave tek Ikea... Pse qesh? E kam me gjithe mend :) Perveç kuzhinave super-praktike apo metrazheve me stampa nga me te lezetshmet ne treg, ato qe me terheqin tek Ikea jane qoftet me leng dhe me reçel boronicash. Oh sa te mira jane! Jam munduar t'i gatuaj, por nuk me dalin asnjehere si ato te Ikeas, pasi erezat, me te cilat aromatizohen keto qofte vazhdojne te mbeten akoma nje enigme. (Nje arsye me teper per nje shopping Ikea!)
Heren e fundit tek Ikea e Innsbruck-ut (Austri), kureshtjen ma ngacmoi nje antipaste ne stilin food porn. Meqenese racioni ishte mikroskopik nuk e pata shume te qarte çfare hengra, por shija qe me la ne goje ishte shume e mire.
Antipaste me krem salmoni
Perberesit:
feta buke te zeze
1 kuti salmon konserve
100 gr salmon i tymosur
100 gr philadelfia
2 flete xhelatine (colla di pesce)
domate te vogla
koper
limon dhe leng limoni
hudher gjarpri
limon dhe leng limoni
hudher gjarpri
Pergatitja:
grijme ne mixer salmonin konserve dhe pak salmon te tymosur. Perftojme nje krem te cilit i shtojme philadelfian dhe shume pak leng limoni.
Ne nje tas me uje te ftohte veme xhelatinen te zbutet. E shtrydhim dhe e hedhim ne nje tenxhere me gjysem luge uje ne menyre qe te shperbehet (2 sekonda).
Ne nje tas me uje te ftohte veme xhelatinen te zbutet. E shtrydhim dhe e hedhim ne nje tenxhere me gjysem luge uje ne menyre qe te shperbehet (2 sekonda).
Ia hedhim xhelatinen kremit dhe i perziejme.
Me ndihmen e nje forme per bistoka presim buken ne rrathe te vegjel.
Lyejme me vaj ulliri disa gota te vogla ose forma cupcakes dhe vendosim si shtrese te pare kremin.
Siper kremit shtrojme rrathet e bukes dhe i vendosim ne frigorifer per disa ore derisa kremi te mpikset.
Me ndihmen e nje forme per bistoka presim buken ne rrathe te vegjel.
Lyejme me vaj ulliri disa gota te vogla ose forma cupcakes dhe vendosim si shtrese te pare kremin.
Siper kremit shtrojme rrathet e bukes dhe i vendosim ne frigorifer per disa ore derisa kremi te mpikset.
Para se ta servirim e nxjerrim prej formes dhe e zbukurojme me salmon te tymosur, domate, koper dhe hudher gjarpri.
No comments:
Post a Comment