8 pjeshke
1 dl liker amaretash ose Porto e kuqe
10 flete xhelatine per embelsira
2 luge mjalte
disa amareta
Pergatitja:
fillimisht vendosim xhelatinen te zbutet ne uje te ftohte. Shtrydhim 4 flete dhe i hedhim ne nje tenxhere ku kemi ngrohur likerin ne zjarr te ulet. E perziejme ne menyre qe xhelatina te shperbehet dhe e hedhim ne disa gota qelqi. I vendosim ne frigorifer qe te mpiksen dhe merremi me pergatitjen e mousse-t te pjeshkeve.
Hedhim 6 pjeshke ne nje texhere me uje te vluar per afro 1 minute. Me pas i ftohim. I heqim lekuren, berthamen dhe tulin e frulojme bashke me 2 luge mjalte.
E ngrohim ne zjarr te ulet purene e perftuar dhe i shtojme 6 fletet e mbetura te xhelatines.
Pasi likeri te jete mpiksur, shtrojme mousse-n e pjeshkes ne gota dhe i vendosim ne frigorifer per afro 6 ore.
Para se t'i servirim i zbukulojme me feta pjeshke dhe amareta te shkermoqura.
P.S.: ne vend te pjeshkave mund te perdorni kajsi ose fruta te tjera qe shkojne ne shije me amaretat.
P.S.: ne vend te pjeshkave mund te perdorni kajsi ose fruta te tjera qe shkojne ne shije me amaretat.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment