Perberesit per 2 persona:
150 gr makarona (me te pershtatshme per kete recete do te ishin zitte ose bavette te thyera)
gjysem kuti koncentrat domatesh ose domate te fresketa
gjysem kuti koncentrat domatesh ose domate te fresketa
1 veze e zier
50 gr djathe parmigiano reggiano i grire
100 gr mozzarella di buffala (mund te zevendesohet edhe me gjize)
1 patellxhan i madh
1 hudher
1 hudher
vaj ulliri
kripe
piper
borzilok
Pergatitja:
ne nje tigan vendosim hudhren te skuqet ne vajin e ullirit. I shtojme koncentratin e domates, 2 gota uje dhe kripe. E leme te gatuhet ne zjarr te avashte per gati 1 ore. Ne fund i shtojme gjethet e borzilokut.
Presim 2 feta patellxhani, te cilat do te na duhen per dekorimin dhe pjesen tjeter e presim ne kubike te vegjel. Ne nje tjeter tigan skuqim ne vaj ulliri fetat e patellxhanave dhe pas kubiket e vegjel.
Meqe patellxhanat thithin shume vaj alternativa mund te jete t'i piqni ne zgare ose furre por shija ndryshon pasi te skuqura i japin me lezet pjates.
I kriposim dhe i vendosim mbi nje leter thithese qe te kullojne vajin e tepert.
Presim 2 feta patellxhani, te cilat do te na duhen per dekorimin dhe pjesen tjeter e presim ne kubike te vegjel. Ne nje tjeter tigan skuqim ne vaj ulliri fetat e patellxhanave dhe pas kubiket e vegjel.
Meqe patellxhanat thithin shume vaj alternativa mund te jete t'i piqni ne zgare ose furre por shija ndryshon pasi te skuqura i japin me lezet pjates.
I kriposim dhe i vendosim mbi nje leter thithese qe te kullojne vajin e tepert.
Ziejme ne uje te kripur makaronat dhe i kullojme.
I perziejme ne nje tas me mozzarellen dhe patellxhanat e prere ne copa te vegjel, borzilokun, salcen e domates dhe djathin e grire. I rregullojme me kripe dhe piper.
I perziejme ne nje tas me mozzarellen dhe patellxhanat e prere ne copa te vegjel, borzilokun, salcen e domates dhe djathin e grire. I rregullojme me kripe dhe piper.
Lyejme me vaj ulliri nje tas porcelani qe duron temperaturen e larte. Shtrojme fillimisht nje fete patellxhani dhe me pas makaronat. E mbulojme tasin me leter alumini dhe e pjekim ne furre ne temp. 200°C per rreth 10 minuta.
Para se ta sherbejme e permbysim tasin ne nje pjate dhe e dekorojme me vezet e ziera.
Gjak e dhjame :D
No comments:
Post a Comment