Shkruaj perberesin ...

Wednesday, July 13, 2011

Pastiço verore







Perberesit per 2 persona:

150 gr makarona (me te pershtatshme per kete recete do te ishin zitte ose bavette te thyera)
gjysem kuti koncentrat domatesh ose domate te fresketa
1 veze e zier
50 gr djathe parmigiano reggiano i grire
100 gr mozzarella di buffala (mund te zevendesohet edhe me gjize)
1 patellxhan i madh
1 hudher
vaj ulliri
kripe
piper
borzilok

Pergatitja:

ne nje tigan vendosim hudhren te skuqet ne vajin e ullirit. I shtojme koncentratin e domates, 2 gota uje dhe kripe. E leme te gatuhet ne zjarr te avashte per gati 1 ore. Ne fund i shtojme gjethet e borzilokut.

Presim 2 feta patellxhani, te cilat do te na duhen per dekorimin dhe pjesen tjeter e presim ne kubike te vegjel. Ne nje tjeter tigan skuqim ne vaj ulliri fetat e patellxhanave dhe pas kubiket e vegjel.
Meqe patellxhanat thithin shume vaj alternativa mund te jete t'i piqni ne zgare ose furre por shija ndryshon pasi te skuqura i japin me lezet pjates.
I kriposim dhe i vendosim mbi nje leter thithese qe te kullojne vajin e tepert.
Ziejme ne uje te kripur makaronat dhe i kullojme.
I perziejme ne nje tas me mozzarellen dhe patellxhanat e prere ne copa te vegjel, borzilokun, salcen e domates dhe djathin e grire. I rregullojme me kripe dhe piper.
Lyejme me vaj ulliri nje tas porcelani qe duron temperaturen e larte. Shtrojme fillimisht nje fete patellxhani dhe me pas makaronat. E mbulojme tasin me leter alumini dhe e pjekim ne furre ne temp. 200°C per rreth 10 minuta.
Para se ta sherbejme e permbysim tasin ne nje pjate dhe e dekorojme me vezet e ziera.

Gjak e dhjame :D 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...